таг: заклучување

Австрија нареди заклучување за оние кои не се вакцинирани против ковид-19

0
Австрија од денеска става во состојба на заклучување милиони луѓе кои не се целосно вакцинирани...

Британија ги промени законите, „заклучувањето“ може да се продолжува до 17...

0
Британската влада ги смени законите за заклучување без многу врева, што го олесни донесувањето одлуки за затворање...