fbpx

таг: заболување

И покрај полесната клиничка слика, Фаучи предупредува дека омикрон може да...

0
Омикрон може да предизвика помала стапка на заболување од другите видови коронавирус, но бранот на...

Инфективна мононуклеоза: Што е „болест на бакнувањето“, како се лекува и...

0
Вирусот на ова заболување најчесто се пренесува преку плунка и тоа најчесто со бакнување или, пак, преку предмети натопени со заразена плунка,...

Димитров: Ковид-19 не може по автоматизам да се смета за професионално...

0
Не е в ред секое заболување од коронавирусот да се смета за професионално заболување, изјави денеска претседателот на Организација на работодавачите, Ангел Димитров...

Разговор со нутриционистката Александра Пренџова: Ревматоиден артритис и како да се...

0
Ревматоидниот артритис е хронично воспалително заболување што ги зафаќа зглобовите, но понекогаш и внатрешните органи, нервниот систем и кожата. Спаѓа во групата...