fbpx

таг: животна

Во Индонезија започна состанокот на Г20 за животната средина и климата

0
Официјални претставници за животна средина од некои од најголемите светски земји кои емитуваат CO2 се...

Се пролонгира крајот на конференцијата на ОН за климата?

0
Австриската министерка за животна средина изјави дека тешките преговори на Конференцијата на ОН за климата...

Најтешката приказна на Мартина Дејаноскa: Една година затвор?! Не, борбата продолжува!

0
Ова е животна приказна на 17-годишната Мартина Дејаноскa напишана во прво лице. По сè она што го поминав и разочарувањето по објавената...

МЖСПП и ССК ќе делуваат заеднички за заштита на животната средина

0
Министерството за животна средина и просторно планирање и Сојузот на стопански комори денеска потпишаа Меморандум за соработка. Целта е изнаоѓање ефективни решенија за...