таг: етничкото

Ерменија тврди дека Азербејџан го „завршил“ етничкото чистење во Нагорно-Карабах

0
Азербејџан го „заврши“ етничкото чистење на Нагорно-Карабах, тврдеше Ерменија пред Врховниот суд на ОН. Во случајот покренат од Ереван против својот Кавкаски сосед и...