таг: Експерименталниот

Прв пациент прими експериментална вакцина против рак

0
Експерименталниот вирус кој ги убива клетките на ракот, прв пат е применет на човек во рамките на клиничкото испитување, со...

Астра Зенека најавува нов лек против Ковид-19

0
Експерименталниот лек на компанијата Астра Зенека, коктел од антитела против коронавирусот, успешно спречува тешки форми на инфекција и смрт кај хоспитализирани пациенти, покажаа...