fbpx

таг: Еквадор

Вулканот Сангај исфрли големо количество пепел, покриени повеќе еквадорски провинции

0
Вулканот Сангај во Еквадор исфрли големо количество пепел, што денеска падна врз пет еквадорски провинции. – Погодени се провинциите Чимборасо, Гвајас, Боливар,...

Еквадор избира нов претседател

0
Граѓаните на Еквадор денеска избираат нов претседател, а со оглед на замореноста од рестриктивните мерки кои ја погодија економијата и аналитичарите очекуваат победа...