таг: единство

Русија исклучена од системот СВИФТ

0
Откако Западот постигна единство и реши да исклучи руски банки од т.н. СВИФТ, односно системот за прекугранични трансакции, овој платежен систем...

Гутереш: сите да придонесат за закрепнување во 2022 година

0
Генералниот секретар на ОН Антонио Гутереш повика на солидарност и единство за решенија кои можат...