таг: Евгенија

Се празнува Преподобна маченица Евгенија

0
Света Евгенија потекнувала од видна римска фамилија. Татко и Филип бил управник на Александрија и цел Египет. Тајно го напуштила домот и, преоблечена...

Зарина Првасевда, вокал: Нè очекува многу музика и едвај чекам да ја...

0
Евгенија Здравевска (27), позната под уметничкото име Зарина Првасевда, е демирхисарко „дете“, а живее во Скопје. Талентот за пеење го наследила како...