таг: дробови

Еве за колку минути во воздух коронавирусот губи 90% од својот...

0
Надвор од белите дробови, заразната моќ на коронавирусот „Ковид“ не трае долго: се распаѓа за 20 минути, а најголемиот дел од загубата на...

Д-р Биљана Божиновска, специјалист по радиологија: Компјутерската томографија на белите дробови...

0
Компјутерската томографија на белите дробови, иако ја покажува засегнатоста од ковид-19 (97 отсто специфичност) на паренхимот на белите дробови, сепак, не е...