таг: древните

Како луѓето се разладувале пред клима уредите?

0
реклама Жителите на древните цивилизации се бореле со топлината исто како и ние денес, само...

Древен град на Маите пронајден на дно на езеро во Гватемала

0
Научниците пронајдоа град на древните Маи на дното на езерото во Гватемала, кое веројатно датира околу петтиот век од нашата ера....