таг: богато

Во Мексико за време на изградбата на пругата е пронајден древен...

0
реклама Мексиканските археолози откопаа богато украсени човечки скелетни остатоци во гробница стара повеќе од илјада...

Како да препознаете добро авокадо?

0
Авокадото е богато со монозаситени масни киселини, кои помагаат при борба со холестеролот, кој е ризик за појава на кардиоваскуларните болести. Покрај...

Маслото од тиква е ризница на здравјето: Преполно со витамини и...

0
Маслото од тиква е богато со витамините А, Е, Ц и К. Свежото масло содржи повеќе од 65% незаситени масни киселини.Исто така...