fbpx

таг: „БенГурион“

Најново истражување: Златните риби можат да насочуваат роботски возила кон копно

0
Истражувачи од Универзитетот „Бен-Гурион“ во Беершеба, Израел, открија дека вродените навигациски способности на златната риба ѝ овозможуваат да насочува роботско возило кон копно....