Ние сме во ПРАВИЛОТО на Стрелец, огнен знак познат по својата авантуристичка природа. Овие луѓе се непоправливи оптимисти кои никогаш не губат надеж, дури и кога сè изгледа мрачно. Сите ги сакаат поради нивната позитивна енергија и добронамерност, па често се омилени во општеството. Доколку припаѓате на овој знак, дознајте што ве очекува следната година.

Моментално сте во возбудлив период, кој ќе продолжи уште некое време. Следните неколку месеци ќе бидат сè само не досадни, но токму тоа е она што го сакате. Иако нема да ги избегнувате предизвиците, особено кога се во прашање интимните и семејните односи, сè што ќе се случи ќе биде добро за вас бидејќи ќе ви даде можност да научите корисна лекција.

Периодот од јануари до април следната година ќе биде особено возбудлив на интимен план. Слободните ќе имаат можност да се заљубат и да започнат врска, додека паровите ќе ја разбијат брачната монотонија. Вториот дел од годината ќе го одбележи потребата од безбедност. Нема да бидете безгрижни како и обично, па повеќе ќе размислувате за пари, стабилност и решавање на станбеното прашање.

Многумина ќе ги променат работните места или ќе најдат работа со скратено работно време за да го надополнат буџетот за домаќинството. Ќе работите напорно и ќе имате многу обврски, но нема да се жалите се додека чувствувате дека сте соодветно платени за тоа и дека вашите напори се ценат.

Совет: Одржувајте го оптимизмот дури и кога работите не одат според планот. Непредвидените околности ќе бидат честа појава во 2023 година, а на вас е да се обидете да се соберете и да не дозволите негативната енергија да ве обземе. Позитивниот став и упорноста ќе бидат клучни за решавање на проблемот.