ДОБРИНАТА е доблест што им недостига на многу луѓе. На крајот на краиштата, повеќето луѓе се инхерентно себични. Кога има проблем, секогаш ќе избереме да ја спасиме сопствената кожа. Овие хороскопски знаци се добродушни и љубезни и имаат за цел да ни го олеснат животот, а можеби и да не инспирираат да бидеме подобра верзија од себе.

Риба

Рибите имаат меко срце и искрено сочувствуваат со туѓото страдање. Тие никогаш нема да одбијат никого да помогне. Тие се сочувствителни и ќе ве држат за рака додека поминувате низ проблеми. Интуитивни и љубезни, тие знаат што не е во ред со некого дури и пред да кажат било што. Секој треба да има Риба во својот живот.

Вага

Вагите сакаат да им помагаат на другите и тоа им причинува големо задоволство. Тие сакаат да го направат светот подобро место, дури и ако тоа значи одвреме-навреме да ја жртвуваат сопствената среќа. Свесни се дека не секој може да биде топол и љубезен како нив, па затоа се подготвени да проверат низ туѓите недостатоци. Нивната способност да сочувствуваат и да разберат низ што поминува друга личност ги прави вистински пријатели.

Стрелец

Овој знак може да изгледа грубо и тврдоглаво, но Стрелците се всушност дарежливи и љубезни луѓе кои немаат ни трошка злоба во себе. Тие нема да размислат двапати пред да му помогнат на некого што има потреба, а честопати први организираат хуманитарна акција или спасуваат напуштено животно.