Хелен Бексендел ја играше втората сопруга на Рос Гелер (Дејвид Швимер) Емили Волтам во серијата Пријатели. По таа улога, Хелен речиси целосно се повлече од јавноста.

Таа не сакаше слава

Откако ја доживеа славата на серијата, таа сфати дека не сака да живее јавен живот бидејќи на тој начин нема да има никаква анонимност или слобода.

“Мислам дека видов каде сето тоа те води на крајот. Воопшто не го сакав тоа. Ги видов тие луѓе од Пријатели и мислев дека не сакам таков живот за себе. Тие беа прогонувани, можеа Не оди во супермаркет и купи нешто“, рече еднаш Хелен.

“Не мислев дека тоа што го правам го заслужува сето тоа внимание. Не беше за мене, туку за тоа што сето ова ми се случи поради неколку епизоди. Целата работа беше луда”, додала таа.

Сега тој игра помала улога и се бори за зачувување на животната средина

По Пријатели, таа продолжи да игра помали улоги во драми, но ниту една од нив не и донесе слава како ликот на Емили. И тоа е сосема во ред со неа.

Мислам дека ви треба посебен лик за да се справите со тоа“, заклучи Хелен, која моментално е еколошка активистка.