КОГА си во врска со некого, постепено ги запознаваш сите негови квалитети. Тука спаѓаат слатки навики, но и оние кои ве нервираат. Повеќето луѓе имаат тенденција да молчат за работите кои ги нервираат за да не ја повредат својата избраничка, но има и такви кои се брутално искрени и често претеруваат. Ова се знаците кои најмногу го критикуваат партнерот.

Лав

Лавовите често го критикуваат партнерот и „великодушно“ му нудат совет. Тие укажуваат на неговите грешки и го омаловажуваат, а во исто време се издигнуваат на пиедестал. Свесни се дека нивната шармантна природа им помага да се извлечат од речиси се, па на партнерот обично не му пречи критиката.

Девица

Ниту еден друг знак не успева да најде маани кај луѓето толку брзо и прецизно како Девицата. Тие веруваат дека секогаш се во право, што е прилично иритирачко за другите. Иако нивните критики се добронамерни, никој не сака да слуша за нивните маани цел ден, особено од некој што наводно ги сака.

Скорпија

Додека повеќето луѓе безопасно ги задеваат своите партнери, Скорпиите тоа го прават со злонамерна намера. Овие луѓе се вешти во манипулации и користат критики за да направат нивниот избраник да се чувствува помалку вреден. Нивните груби зборови ја намалуваат самодовербата на партнерот додека тој не се почувствува изолиран бидејќи знаат дека тогаш најдобро можат да го контролираат.

Водолија

Водолиите често се брутално искрени во своите набљудувања. Не го штедат партнерот кога ќе забележат дека згрешил. Врската со нив може да биде стресна затоа што постојано им кажуваат на своите сакани што прават погрешно, а во исто време ги возвишуваат нивните способности и квалитети.