Повеќето возови беа запрени, нафтените рафинерии блокирани, а престана и производството на електрична енергија во Франција. Синдикатите одржуваат штрајк против планот за пензиски реформи на претседателот Емануел Макрон. Планот е да се зголеми старосната граница за пензионирање од 62 на 64 години. Франција има најниска возраст за добивање државна пензија меѓу големите европски економии. Просечната пензија е 1.400 евра месечно.

Прикажи повеќе