Петтата сезона на Круната, серија која го следи животот на британското кралско семејство, наскоро ќе биде достапна на Нетфликс. Во последно време се повеќе се критикуваа серијата, па се огласи и блиска пријателка на покојната принцеза Дијана, Симон Симонс.

Таа е огорчена од креаторите на серијата и сеќавањето на трагичната несреќа во која загина Дијана.

Таа вели дека серијата со принцовите Вилијам и Хари повторно ќе ги доживее нивните најтешки моменти во животот.

Таа е лута на креаторите на серијата

„Оние луѓе кои повторно ќе ги доживеат тие моменти се сурови и злобни садисти. Тие се најниските од ниските“, изјави Симонс за The Sun.

„Тие ја преработуваат историјата со таа серија и јас сум многу лут поради тоа. Нетфликс намерно ги преживува најтешките моменти од животот на принцовите. Тоа ги тера да ја преживеат болката, агонијата и менталната болка низ која поминале кога нивните мајка почина. Мислам дека е одвратно и болно.“ – рече таа.

Симоне смета дека требало да се преземе нешто за да се избегне прикажување на вакви тешки моменти за кралското семејство.