Сараевски Камени Театар 55 на својот официјален Фејсбук профил го објави времето на комеморацијата за легендарниот актер Саша Петровиќ.

Одбележувањето на смртта на нашиот драг колега и пријател Саша Петровиќ, кој остави неизбришлива трага, ќе се одржи во петок, на 3 февруари, во 14 часот на сцената на Камерен театар 55“, напишаа оттаму.

Во галеријата на театарот Габријел Стоун ќе биде отворена книга на жалост, каде што ќе можат да се потпишат колеги, пријатели и обожаватели на починатиот актер.

Да потсетиме, легендарниот босански актер Александар Саша Петровиќ почина пред два дена во Сараево на 61-годишна возраст по долга борба со тешката болест.