Има луѓе на кои им треба долго време да се налутат. Обично се трпеливи и благи, но кога нешто ќе им се налути на нервите, тие стануваат прилично непријатни и од убаво суштество се претвораат во лути суштества кои можат да ни вдадат страв во коските.

Ова се знаци кои тешко се налутуваат, но доколку се испровоцираат стануваат опасни.

Водолија

Водолиите се резервирани и добро контролирани, но ако нешто успее да ги исфрли од колосек, тогаш најдобро е да им тргнете од патот. Иако не викаат и не стануваат насилни, нивните зборови удираат таму каде што најмногу боли. Од нивните очи извира гнев, па многу луѓе се згрозуваат кога ќе видат Водолии во вакво издание.

Риба

Рибите се нормално мирни и топли, но кога ќе се налутат, ја покажуваат својата потемна страна. Никогаш не се агресивни, но нивната тишина и разочараниот поглед зборуваат погласно од зборовите. Ако сте налутиле Риби, голема е веројатноста дека никогаш повеќе нема да разговараат со вас. Меѓутоа, доколку сте екстремно блиски со неа, таа веројатно со време ќе ви прости.

Рак

Нормално мирен и чувствителен, Ракот може да стане доста агресивен кога е лут. Тогаш е најпаметно да се држите подалеку од него и да избегнете влошување на ситуацијата. Раковите не можат да го контролираат својот гнев и често го отстрануваат на секој што ќе им се најде на патот.

Бик

Не е лесно да се налути воздржаниот Бик, но ако успеете да го направите тоа, тргнете му се од патот. Неговиот бес може да биде застрашувачки, особено затоа што трае некое време. Кога се лути, тие можат да станат крајно злобни и груби и често знаат да боцкаат онаму каде што најмногу боли. Не го вознемирувајте Бикот кога е лут и дајте му време да се смири.