НЕКОИ луѓе уживаат во флертувањето. За нив обично е само игра и забава да се обидат да го освежат здодевното секојдневие, а за некои тоа е начин да се чувствуваат привлечно. Во астрологијата, овие хороскопски знаци по природа се сметаат за флертувачки и најмногу уживаат во флертувањето.

Вага

Вагата е роден флерт, но не се впушта во флерт со цел да развие трајна врска. За неа тоа е главно само игра и начин да се чувствува привлечно и пожелно. Тие се исклучително шармантни и убави, па лесно можат да разоружаат секого. Сепак, нивната склоност кон флерт понекогаш ги става во непријатни ситуации бидејќи луѓето често погрешно го толкуваат нивното флертувачко однесување како знак на интерес.

Стрелец

Иако Стрелците обично се критикувани дека се премногу флертувачки, тие на тоа гледаат како на невино флертување. За нив тоа е само игра и забава, за да не страдаат кога ќе ги предупредат дека претерале. Стрелците толку многу го сакаат флертувањето што не сакаат да се откажат од него дури и кога се во брак или долга врска.

Близнаци

Близнаците имаат флерт во крвта. Тие се шармантни, па многу брзо можат да маѓепсаат кого сакаат. Тие нема долго да се држат со една личност бидејќи брзо губат интерес. Еден од најочигледните начини на кои Близнакот флертува со вас или покажува интерес за вас е да се смее гласно на вашите шеги.

Бик

Бикот може да шармира секого со својата харизма. Овие луѓе се шармантни и исклучително вешти во додворувањето. Тие се одлични естети, па не можат да останат воздржани кога ќе видат убава и привлечна личност и веднаш ќе почувствуваат потреба да им дадат неколку комплименти. Со оглед на тоа што се експерти за романса, брзо ќе шармираат секого.