На повеќето луѓе од време на време им треба момент за себе.

Сите сонуваме за ден кој ќе го искористиме за да се опуштиме дома, да се дружиме со книга, да гледаме филмови или да одиме на третман за убавина.

Но, има и луѓе кои апсолутно не сакаат да бидат сами, а во астрологијата се сметаат за родени во овие знаци.

Вага

Вагите имаат изразена социјална особина. Тие се флертувачки, слатки и лесно можат да шармираат секого за да го добијат она што го сакаат. Дотолку повеќе се несигурни кога се препуштени сами на себе. Тие треба да научат да бидат понезависни и да не зависат премногу од другите луѓе.

Лав

На Лавот му требаат луѓе околу него кои го обожаваат. Се чувствува изгубено и осамено без своите најблиски наоколу. Лавовите сакаат да бидат во центарот на вниманието, па понекогаш не знаат што да прават со себе без публика. Нивната самодоверба е тесно поврзана со признавањето и вниманието што го добиваат од другите, па затоа се преплашени да бидат сами.

Близнаци

Близнаците се социјални суштества зависни од комуникација. Иако повремено сакаат да бидат сами, најсреќни се кога се опкружени со луѓе. Тие не можат да живеат без разговор и размена на идеи. Кога се сами, брзо им здосадува, па почнуваат да им се јавуваат на пријателите или да им праќаат пораки преку социјалните мрежи.