ИАКО сите се лутиме од време на време, некои луѓе постојано се лути и ништо не може да го контролира нивниот гнев. Тие можат да се налутат во секој момент, а разговорот со нив се претвора во гадна тепачка. Ова се хороскопските знаци за кои се смета дека имаат проблеми со бесот.

Овен

Овните имаат краток фитил и лесно се лутат, но најмногу се вознемируваат кога некој се обидува да ги контролира или да им ја ограничи слободата. Кога ќе се налутат, подобро е да се тргнете од нивниот пат. Тие не знаат како да се контролираат, па можат да дивеат и да ги повредуваат луѓето со сурови зборови.

бик

Тврдоглавите Бикови лесно можат да се навредат и изнервираат, а нивната фрустрација веднаш излегува во вид на провокации. Тие секогаш се држат до своите ставови и се подготвени да ги нападнат луѓето кои не се согласуваат со нивното мислење. Гневот на Бикот е опасен бидејќи ги прави импулсивни и не знаат како да се контролираат.

Лав

Познато е дека Лавовите се тврдоглави и доминантни. Лесно можат да се налутат, а најмногу се фрустрирани кога некој не го држи зборот или го оспорува нивното мислење. Лавовите ќе се обидат да докажат дека се во право, а откажувањето никогаш не е опција за нив. Тие немаат контрола над себе кога се лути и се подготвени да одат до крајности.

Скорпија

Нивниот гнев е прилично деструктивен. Иако Скорпиите се страсни суштества, тие не се лутат така лесно, но кога ќе се налутат, тие експлодираат. Тогаш стануваат спремни на се, а најчесто боцкаат онаму каде што најмногу боли.