Ние сме во ПРАВИЛОТО на Скорпијата, знак познат по својата страсна и интензивна природа која никого не остава рамнодушен. Иако е знак од кој многумина се плашат бидејќи му се припишуваат многу мрачни особини, не можеме да ги игнорираме доблестите што ги поседува и кои го прават посебен. Дознајте кои се најдобрите, а кои се најлошите особини на луѓето родени во знакот на Шкорпија.

Најдобри карактеристики:

Страста

Една од најистакнатите особини на Скорпиите е нивната страст за сè што прават. Тие не прават ништо со половина срце и секогаш одат на сè или ништо. Подготвени се да се борат до крај за нешто за што се грижат, а тоа ги води до успех.

Храброст

Скорпиите први се појавуваат кога има некоја задача или акција од која другите се плашат. Ако неволјата е на хоризонтот, тој храбро ќе се соочи со тоа. Иако и тие не се бестрашни, тие се подготвени да се соочат со нивните стравови бидејќи не сакаат да дозволат да ги ограничуваат во животот.

Посветеност

Скорпијата е идеален пријател и партнер кој е добро да го имате на ваша страна. Им треба малку време за да се отворат, но штом ќе ја стекнете нивната доверба, тие ќе го имаат вашиот грб засекогаш. Освен ако, се разбира, не ги изневерите или измамите.

Амбициозност

Упорен и решителен, овој хороскопски знак нема да дозволи ништо да го спречи на патот кон целта. Кога сакаат да постигнат нешто, тоа им станува опсесија. Тие не се тип на луѓе кои се откажуваат или си поставуваат граници, а упорноста во комбинација со фокусот е гаранција за успех.

Силна интуиција

Скорпиите се длабоко во контакт со нивната потсвест и чувства. Тие имаат тенденција да сочувствуваат и да ги апсорбираат емоциите на околината. Невозможно е да ги измамите бидејќи интуицијата им е изострена, па веднаш препознаваат кога некој лаже.

Најлоши карактеристики:

Тврдоглавост

Бидејќи Шкорпијата е фиксен знак, тоа значи дека не сака каква било промена. Ако од нив се бара да се предомислат или да се прилагодат на нова ситуација, тие ќе покажат отпор. Тие никогаш не се подготвени да ги променат своите ставови и мислења, дури и ако грешат.

Љубомора

Нивните интензивни емоции можат да се манифестираат на негативни начини. Скорпијата може да стане љубоморна ако се спореди со друга личност. Тие не можат да поднесат дека некој е подобар од нив на кој било начин. Тие не треба да се споредуваат со другите бидејќи тоа ги води во деструктивни модели на однесување.

Желбата за контрола

Скорпиите се убедени дека знаат сè најдобро. Ова може да доведе до доминантен став, каде што Шкорпијата сака да има контрола над луѓето и ситуациите. Ако почувствуваат дека не ги држат сите конци во раце, лесно се лутат и се чувствуваат фрустрирани.

Агресивност

Секој што некогаш одбил Скорпија може да го почувствува нивниот гнев. Нивната агресивна природа ги поттикнува да манипулираат со другите за да го добијат она што го сакаат, а поради неподготвеноста за компромиси лесно се лутат и иницираат тепачки.

Непопустливост

Ако некогаш повредите некоја Шкорпија, таа ќе ви држи лутина до крајот на животот. Овие луѓе не толерираат никаков облик на предавство или омаловажување, па постојано ќе ви укажуваат на грешката што сте ја направиле со отровните убоди.