Гугл објави листа на најгуглани термини во 2022.

Покрај вести, спортисти, песни и рецепти, луѓето бараа и термини поврзани со кучиња и мачки, па Google зад нас состави листа на 10-те најпопуларни миленичиња во годината .

  • Домашна краткокоса мачка
  • Таби мачка
  • Полидактилна мачка
  • Аспен
  • Лабрадор ретривер
  • Пит Бул
  • Европска мачка со кратки влакна
  • Ловечки раси
  • Мачка Munchkin
  • Стафордшир бул териер