Галактички вител е снимен од камерата на опсерваторијата Мауна Кеа на Хаваите.

Иако ова може да изгледа како галактички настан, тој е поврзан со лансирањето на нов сателит од страна на компанијата „SpaceX“, објавија претставници на Националната астрономска опсерваторија на Јапонија.

SpaceX лансираше ракета за да постави сателит во средна орбита на Земјата.