Американските обвинители кои го обвинија актерот Алек Болдвин за ненамерно убиство во случајот со пукањето со фатални последици за време на снимањето на филмот „Рѓа„ се откажаа од дел од обвинението со што се отстрани заканата дека тој може да помине пет години во затвор.

Обвинителството во Ново Мексико, Соединети Американски Држави, се откажа од барањето казна поради обвинението за недозволено ракување со огнено оружје.

Обвинителите одлучија наместо за недозволено носење оружје, да покренат обвинителен акт само за убиство од небрежност, за коешто Болдвин може да добие казна затвор до 18 месеци и парична казна од 5.000 долари според законот во Ново Мексико, доколку биде прогласен за виновен.

Прикажи повеќе