Пред нас е нова недела, во која многу се менуваат од астролошки аспект. Сезоната на мрачна и донекаде застрашувачка Шкорпија е зад нас, а со оваа недела влегуваме во владеењето на веселиот и неоптоварен Стрелец. Ова ќе доведе до општо зголемување на оптимизмот, а овие три хороскопски знаци очекуваат најмногу среќа:

Лав

Зад себе имаат прилично напорен период, но повеќето проблеми ќе станат дел од минатото. Тие храбро ќе се справуваат со предизвиците, а нивната верба во себе нема да им дозволи да се откажат. Најмногу среќа ги очекува на интимен план, па можна е нова љубовна или свршувачка прослава. Нив финансискиот успех нема да ги заобиколи.

Стрелец

Множеството планети во нивниот знак им носи големи промени. Ако има нешто во нивниот живот од што не се задоволни, повеќе нема да го трпат. Тие ќе почувствуваат потреба да променат сè што не функционира, што ќе вклучува донесување на некои тешки одлуки. Нема да се двоумат премногу бидејќи ќе бидат свесни дека ова е најдобриот залог за во иднина.

Водолија

Оптимизмот се враќа кај Водолиите. Ќе се чувствуваат многу подобро отколку во изминатите недели, а зголемувањето на ентузијазмот ќе ги поттикне да излезат од рубриката и да внесат новини во секојдневниот живот. Ќе уживаат во излегување, дружење и нови познанства, а од едно пријателство може да се развие љубовна приказна. Многумина ќе доживеат деловен успех, а во тоа голема улога ќе има нечија поддршка.