Не сите луѓе имаат емпатија. Оние на кои им недостига често се егоцентрични и опседнати со себе. Тие ги ставаат своите желби над туѓите потреби и гледаат само на сопствената корист. Ги земаат луѓето здраво за готово и не се грижат за туѓото страдање. Ова се знаци кои не можат да се пофалат со емпатија.

Јарец

На Јарците им недостасува емпатија. Овој збор не постои во нивниот речник бидејќи овие прагматични луѓе веруваат дека сите се сами на овој свет. Не можете да очекувате Јарецот да ве сожали, бидејќи никогаш не бара помош од другите, па смета дека и другите не треба да ја бараат од него.

бик

Биковите со текот на времето стануваат бесчувствителни. Тие не веруваат во покажувањето емпатија поради сè што поминале и научиле во текот на нивниот живот. За нив се важни само тие и нивните најблиски. Бикот нема да направи ништо лошо за да ве повреди намерно, но нема да ви помогнат и кога сте во неволја.

Овен

Овните не се особено сочувствителни и обично не се засегнати од она што им се случува на другите. Тие веруваат дека секој жнее што ќе посее, па затоа никогаш не се загрижени за луѓето кои минуваат низ тешки времиња. Тие не чувствуваат потреба да им помагаат на другите, бидејќи никој не им помогнал кога биле во неволја.

Стрелец

Можеби не би се рекло затоа што се добродушни, но и на Стрелците понекогаш им недостасува емпатија. Тие не се подготвени да прават компромиси и да ја жртвуваат сопствената среќа за да им помогнат на оние на кои им е потребна. Тие се ставаат себеси и нивните потреби над потребите на другите и тоа е главната причина зошто понекогаш не се сочувствителни.