Во САД деновиве се буди оптимизам и почнува да ни се чини дека се е можно. Првите неколку недели од овој месец беа интензивни и драматични, но надежта конечно е на хоризонтот бидејќи Сонцето влегува во светлиот Стрелец на 22 ноември, а младата Месечина не чека на 23 ноември.

Владеењето на Стрелец ги става ентузијазмот и оптимизмот во преден план, како и потрагата по нови авантури. Иако оваа енергија можеби не е гаранција за стабилност, ние ќе бидеме премногу зафатени барајќи возбуда за да се мачиме со незавршената работа. Стрелецот е фокусиран на предизвици и нови искуства, па претстојната Млада Месечина во овој знак не поттикнува на промени.

Бидејќи во исто време Јупитер ќе почне да се движи директно низ Рибите, соништата, надежите и идеалите ќе бидат главна тема за време на ова месечина. Ниту еден сон нема да ви биде надвор од дофатот, затоа верувајте во себе. Среќата е на ваша страна, затоа не дозволувајте стравовите и сомнежите да ве кочат и да ве успорат во остварувањето на целите.

Овие знаци ќе бидат под најсилно влијание од Младата Месечина

Најмногу среќа ќе доживеат Овните, Лавовите, Вагите и Стрелците кои смело ќе почнат да ги остваруваат своите соништа. Оваа млада месечина е идеално време за поставување нови цели. Одлично време е да се впуштите во нов проект или потфат за кој се надеваат дека ќе процвета. Многумина од нив очекуваат деловен и финансиски успех, додека на некои ќе им се остварат љубовните желби.

Младата Месечина ќе има нешто понеповолно влијание врз Близнаците, Девицата и Рибите, кои ќе мора да се соочат со некои работи кои попрво би ги потиснале. Овие знаци повеќе нема да можат да ги бришат проблемите под тепих. Иако нема да им биде лесно, во блиска иднина ќе сфатат дека само така ќе ги остават зад себе лошите врски и ситуации и ќе продолжат понатаму во потрага по среќата.