Кина забележа најголем скок во бројот на хоспитализирани поради Ковид-19, со скок од 70 отсто, се вели во неделниот извештај на Светската здравствена организација (СЗО), објавен во четвртокот, 19 јануари. Скокот на инфекции е забележан во неделата до 15 јануари од почетокот на пандемијата, а бројот на хоспитализирани лица се искачи на 63.307, се вели во извештајот заснован на податоците обезбедени од Пекинг.

По укинувањето на мерките, корона вирусот почна брзо да се шири низ Кина, која има популација од 1,4 милијарди, а државата престана да објавува дневни извештаи за бројот на заразени лица.

Прикажи повеќе