Проверете дали ги имате овие работи во вашиот дом и ослободете се од нив веднаш!

Фенг шуи е древна кинеска уметност која создава хармонија помеѓу поединецот и неговата околина. Претставува древна техника на уредување на просторот за живеење, која претставува став дека е многу важно каква енергија циркулира во нашата куќа, како и дека е многу важно таа да биде силна и позитивна.

Имено, според традиционалното кинеско учење, следните седум работи мора веднаш да ги исфрлите од дома, бидејќи во вашиот дом привлекуваат несреќа, кавга и сиромаштија.

Скршен часовник

Сè што е скршено во вашата куќа, според старото кинеско верување, мора веднаш да го исфрлите! Ова особено се однесува на расипани часовници – тие повикуваат несреќни настани во иднина.

Црна врата

Само ако се свртени кон север, можат да останат во куќата. Во спротивно, веднаш ги менувате, бидејќи носат лоши мисли и енергија.

Стар календар

Календарот е симбол на текот на времето, ако не го искористите на вистински начин, може да има многу негативно влијание врз вас. Проверете дали сте ја свртеле страницата до точниот месец, како другата страница да е на точниот датум. Веднаш исфрлете ги старите календари, бидејќи ве влечат назад во минатото

Бршлен

Старо верување е дека отровниот бршлен што лази по куќата носи лоша среќа.

Скршени садови

Јадењата, според кинеското верување, симболизираат богатство и семејство. Ако јадете од исечени чинии, потсвесно ги повикувате проблемите во вашиот живот. Затоа штом нешто пукне, фрлете го.

Кактуси и растенија со трње, освен рози

Внесуваат негативна енергија во домот, а поттикнуваат чувство на невроза и немир, што може да доведе до големи кавги со домашните.

Вештачки и сушени цветови

Се смета дека носи лоша среќа, па според фенг шуи, исто така треба да се отстрани од куќата што е можно поскоро.