ПРИНЦОТ ХАРИ во својата книга Spare тврди дека неговиот брат Вилијам физички го нападнал поради бракот со Меган Маркл, објави Гардијан.

Во неговата долгоочекувана автобиографија, до која дојде Гардијан, принцот Хари рече дека конфронтацијата се случила во неговиот дом во Лондон во 2019 година и го оставила со видлива повреда на грбот откако принцот од Велс го фатил за јаката и му го скинал ѓерданот. соборувајќи го на подот.

„Сето тоа се случи брзо, толку брзо. Ме зграпчи, ми ја скина јаката и ме собори на подот. Паднав на карлицата на кучето, која се скрши под мојот грб, неговите парчиња ме засекнаа… Лежев таму за еден момент, запрепастен, а потоа станав и му реков да излезе“, напиша Хари за инцидентот што наводно се случил во Нотингем Котиџ во 2019 година.

Хари понатаму тврди дека Вилијам ја нарекол американската актерка „тешка“, „безобразна“ и „токсична“ – коментарите за кои помладиот брат рече дека ги повторуваат „медиумските приказни“ за неговата сопруга.

Според „Гардијан“, „оваа сцена е една од многуте неверојатни сцени“ опишани во автобиографијата на Хари, насловена „Резервна“, која треба да излезе на 10 јануари. Британскиот весник објави дека успеал да добие примерок од книгата и покрај „строгите безбедносни мерки пред објавувањето“.