реклама

Часовникот се менува двапати годишно – последниот викенд во март се префрла на летно сметање на времето, додека последниот викенд во октомври започнува зимското сметање на времето.

Летното сметање на времето во 2023 година започнува во недела, на 26 март.

реклама

Ноќта помеѓу сабота 25 март и недела 26 март стрелките ќе ги поместиме еден час понапред, односно од 02 до 03 часот. Таа ноќ ќе спиеме еден час помалку, но денот ќе биде подолг.

реклама