реклама

Ке Хуј Куан го освои Оскар за најдобра споредна машка улога за неговата улога во „Сите во исто време“.

„Мамо, освоив Оскар“, извикал од бината додека ја држел златната статуетка во рацете и плачел. „Мајка ми има 84 години и го гледа ова дома“, објасни тој пред бурните овации од целата сала. “Моето патување започна на брод. Поминав една година во бегалски камп. И некако завршив тука на најголемата сцена во Холивуд. Велат вакви приказни се случуваат само во филмовите. Не можам да верувам дека ова им се случува на Јас. Ова е американски сон!“ тој рече.

реклама

Ке Хуј Куан (51) како дете глумеше во Индијана Џонс и опседнетиот храм и „Гунис“. Роден е во Виетнам.

реклама