Сојузот на синдикати на Македонија денеска побара од сите пратеници да покажат разумност и утре да го изгласаат петтиот пакет антикризни мерки со кој меѓу другото е предвидена финансиска поддршка за плати за февруари и март. Петтиот пакет на мерки е блокиран веќе три месеци во Собранието. Од ССМ се вчудоневидени од односот на пратениците кон егзистенцијалните прашања на работниците и неизгласувањето на петтиот пакет мерки кој е неопходен за зачувување на работните места.

„За прв пат работодавачи побараа помош и поддршка од ССМ, а кои повеќе не можат да го издржат притисокот поврзан со обезбедување на нивна егзистенција и егзистенција на нивните семејства. Не дозволувајте како пратеници, подадената рака од работникот денес, да стане стисната тупаница утре,“ наведува ССМ.

– Advertisement –

Прикажи повеќе