Полицискиот час да почнува од 20 часот и целосно затворање на кафеаните и кафулињата. Ова, неофицијално, е предлогот на Главниот кризен штаб, кој произлегол од денешната седица. Досега пак полицискиот час почнуваше од 22 часот, а угостителските објакти работеа до 21 часот.

Од Владата за „Фокус“ појаснуваат дека тие се уште немаат донесено нова рестриктивна мерка, напоменувајќи дека седницата е закажана за во 13 часот.