Руската служба за регулирање на телекомуникациите ги продолжи мерките за забавување на социјалната платформа до 15 мај, според веб-страницата на регулаторот.

„Имајќи ја предвид првичната одлука на компанијата Твитер да ги промени принципите и брзината на сопствената услуга во Русија, како и да отстрани значителен дел од забранетата содржина, Роскомнадзор одлучи да не го блокира целосно Твитер на нејзината територија, но и да продолжи постојното ограничување до 15 мај“, се наведува во соопштението на рускиот регулатор.

– Advertisement –

Да потсетиме, Русија на 10 март ја забави работата на оваа социјална мрежа поради неуспешното бришење на забранетата содржина. За тоа време, компанијата избришала околу 1.900 од 3.100 материјали.

Прикажи повеќе