Нема измени за влез во Србија, a македонските државјани можат да патуваат без ПЦР тест.

Негативен ПЦР тест за влез во Србија не им е потребен на државјани на Мини Шенген-Македонија, Албанија, плус Унгарија и Бугарија.

-Тоа е така затоа што има голем број граѓани кои циркулираат преку границата и со цел да им се олеснат бизнисот и животот, рече премиерката Ана Брнабиќ.

Таа посочи дека граѓаните на овие земји не подлежат на мерка изолација.

Премиерката Брнабиќ денеска ги демантираше објавите на медиумите дека српските државјани кои планираат да патуваат во странство за време на Велингденските празниците, мора да имаат предвид дека кога ќе се вратат ги чекаат нови правила.