Во последните 24 часа, во БиХ се регистрирани 2.154 нови случаи на инфекција од коронавирус по тестирање на 5.690 примероци.

Ова е најголем број на нови инфекции за еден ден од почетокот на пандемијата.

Во истиот период починале 88 лица кај кои овој вирус бил регистриран порано.