Регулаторната комисија за енергетика денеска треба да го објави новиот ценовник за нафтените деривати што ќе биде во сила сѐ до следниот понеделник.

Минатата недела со одлука на Регулаторна, цената на бензините Супер-95 и Супер-98 поскапеа за 1,00, односно за 0,50 денари, а цената на дизел горивото се зголеми за 1,50 денари по литар.

– Advertisement –

Прикажи повеќе