За неа годините с е само бројка. Педесет и четиригодишната актерка жали и пали, а раскошните облини ги става во прв план. Некои изданија во бикини често ги објавува на социјалната мрежа Инстаграм, и секогаш без исклучок предизвикува воодушевување од обожавателите.

Иако е во шестата деценија од животот Селма успева да одржи сјајна форма, а нејзините бујни гради, по коментарите на обожавателите изгледаат исто како на почетокот од кариерата.

Освен нејзиното  тело обожавателите го фалат и нејзиното лице. Со оглед дека се нема подвргнато на никакви големи интервенции, Селма старее природно, а освен неколку брчки, таа е сосема иста.