Град Скопје има потреба од дополнителен медиумски простор. Затоа за 130 илјади евра преку маркетинг агенција ќе се рекламира – на билборди, паноа, светлечки табли, автобуси, автобуски постојки, соопшти Алсат М.

Освен овој класичен начин за промоција, достигнувањата на градската администрација на Скопје предводена од градоначалникот Петре Шилегов ќе биде видлива и на Фејсбук и Гугл.

Градот трошењето илјадници евра за промоција го правда поради тоа што медиумите не нуделе толку простор, колку што тие имале информации да соопштат.

Маркетинг агенцијата во име на градот треба да закупи рекламен простор и на информативните и забавните интернет портали.