Компанијата АстраЗенека ја извести Европската унија дека на земјите-членки на почетокот нема да може да ги испорача договорените количини на вакцина против коронавирусот, откако ќе добие одобрение за употреба, пишува германски Билд, повикувајќи се на извори во компанијата.

Портпарол на АстраЗенека не го коментирал написот.

Вакцината, што ја развиваат АстраЗенека и Универзитетот Оксфорд, се очекува да добие дозвола за употреба во ЕУ до крајот на овој месец.