Полицијата упадна на Вевчанскиот карневал со обид да го растури

155
0

Стотина полицајци меѓу кои и полицајци од специјалната единица за брзо распоредување ЕБР упаднаа на традиционалниот Вевчански карневал, за да го растурат настанот организиран од Општината.

Од МВР се уште нема официјално соопштение зошто постапиле, но се претпоставува дека реагирале поради недозволено групирање, и непочитување на мерките за заштита од коронавирусот.