Низа фотографии на луѓе кои неверојатно личат на слики кои ги красат музеите ги поттикнаа корисниците на социјалната мрежа „Твитер“ да започнат нов тренд на пронаоѓање свои двојници од минатото.

Откако еден корисник на „Твитер“ под прекарот „artgate2“ објави неколку фотографии од посетители на музеј кои се фотографирале покрај слика на луѓе од минатото кои изгледаат како нивни вистински двојници, започна трендот на објавување такви фотографии каде што често може да се забележи неверојатна сличност помеѓу луѓето на сликите и посетителите.

Замислете дека се наоѓате во музеј и да видите ваша слика, насликана пред точно сто години“, напиша еден корисник по објавата на оваа фотографија.

twitter
Twitter

Девојчето стои покрај сликата на Вилијам Бугеро насловена како „Скршениот бокал“ која потекнува од 1891 година. Таа е една од фотографиите што го започна овој интересен тренд.

twitter
Twitter

Ова е една од фотографиите со дупликати од музејот, која за многу кратко време „заработи“ повеќе од 33.000 лајкови, но се покажа дека и другите имаат што да покажат.

Луѓето едноставно ја користат својата креативност, на најдобар можен начин.

Twitter
Twitter

Шон од Велика Британија се пошегува дека изгледа како еден од луѓето кои учествувале во Варшавското востание во 1944 година.

Twitter
Twitter

Сем Малпас од Велика Британија најде сличност на фотографијата до еден од автопортретите на Висент ван Гог.

Twitter
Twitter

Британката Лиан ја објави својата фотографија покрај статуа во музејот во Ватикан.

Twitter
Twitter
Twitter
Twitter
Twitter
Twitter
Twitter
Twitter
Twitter
Twitter