Александар Даштевски избран за нов претседател на ДИК

80
0

Собранието со 95 гласа „За“ денеска го избра новиот состав на Државната изборна комисија. .

Нов претседател на Државната изборна комисија е Александар Даштевски, поддржан од опозициската ВМРО-ДПМНЕ. За негова заменичка е избрана Детмире Шеху.

Мандатот на актуелниот состав на Комисијата  истекува на 15 јануари.