Иако денес важи за една од најдобро облечените дами на балканската јавна сцена, пејачката Северина порано имама сосема поинаков моден вкус.

YouTube - Принтскрин
YouTube – Принтскрин

Кога станува збор за модата, Северина е непогрешлива веќе подолго време со своите елегантни модни комбинации, а со изборот на сценската облека секогаш предизвикувала воодушевување и лавина од позитивни коментари на социјалните мрежи од нејзините обожаватели.

YouTube - Принтскрин
YouTube – Принтскрин

Севе е дефинитивно е една од најстилизираните балкански поп – sвезди.

YouTube - Принтскрин
YouTube – Принтскрин

Сепак, на почетокот на нејзината кариера, Северина имала сосема поинаков моден вкус, што е донекаде разбирливо, ако се земе предвид дека модата се менува од година во година.

Кариерата на Северина започнала кон крајот на осумдесеттите и тоа многу успешно, но стилот до ова што е денес го градела постепено.