Во Москва 50.000 луѓе беа вакцинирани против коронавирусот до новогодишните празници, а околу 100.000 од се пријавиле за вакцинација, изјави градоначалникот Сергеј Собјанин.

Тој за телевизијата „Русија 1“ изјави дека повеќе од 10.000 московски граѓани аплицирале за вакцинација секој ден во последните денови.

Собјанин процени дека интересот за вакцината против вирусот по празниците ќе биде уште поголем и посочи дека тоа е добро бидејќи без вакцинација не е можно да се добие пандемијата.