Ураганот Идалија утрово пристигна на Флорида како опасен ураган од трета категорија.

Идалија, која значително зајакна во текот на изминатите 24 часа, накратко беше категоризирана како бура од четврта категорија.

Заканата од невремето покрива околу 321 км од западниот брег на Флорида, вклучувајќи ја областа Биг Бенд, ретко населена област, каде што се спојува полуостровот.

Заканата од бура, како и штетата од ветерот, ги натера официјалните лица на Националната метеоролошка служба во Талахаси да предупредат дека некои области „може да бидат непогодни за живеење неколку недели или месеци“. /Makfax

Прикажи повеќе